Om oss

huset

Här bor vi

Jag fick min första collie i julklapp av mina föräldrar när jag var 8 år. En snäll och förmodligen ganska gammal tik som givetvis hette Lassie. Hon hade troligtvis aldrig varit inne så för henne var det bara en dröm att få slippa vara utestängd. Mor fick bära ut henne första tiden för att hon skulle gå ut alls. Hon var rädd för nästan allting men otroligt snäll och tillgiven. Så hon lade grunden till min kärlek för rasen.

Det skulle dröja många år innan jag fick köpa min första egna hund som blev en Sheltie, för att mor inte ville ha en stor hund.

När jag flyttade hemifrån och träffade min man så blev det katt istället för hund. Vi arbetade heltid båda och hund var inte att tänka på. Det slutade med uppfödning som varade i 13 år.

Vi flyttade så småningom till en gård på landet och då äntligen blev drömmen verklighet. Först en Tervueren eftersom jag inte hittade en Collie med tillräckligt bra temperament. Vi fick tyvärr skiljas alltför tidigt på grund av hans dåliga rygg.

När vi flyttade kom också den ljuvliga lilla Phalénen in i vårt liv, av en händelse, och eftersom jag har svårt att bara ha hund blev det givetvis en utmaning att föda upp denna lilla underbara ras.

Nästa hund blev en Collie och på den vägen är det. Denna underbara ras som ger allt. Dessutom är den klok, vacker och tillgiven. Titta runt på dessa fantastiska varelser som förgyller vår tillvaro varje dag.

Vill DU ha mera information, kontakta oss gärna via mail, telefon eller skicka ett brev.

tassar

 

 

Väljs språk/choose language