Om oss.

  

huset

Här bor vi

 Jag fick min första collie i julklapp av mina föräldrar när jag var 8 år. En snäll och förmodligen ganska gammal tik som givetvis hette Lassie. Hon hade troligtvis aldrig varit inne så för henne var det bara en dröm att få slippa vara utestängd. Mor fick bära ut henne första tiden för att hon skulle gå ut alls. Hon var rädd för nästan allting men otroligt snäll och tillgiven. Så hon lade grunden till min kärlek för rasen. 

 Det skulle dröja många år innan jag fick köpa min första egna hund som blev en Sheltie, för att mor inte ville ha en stor hund.

 När jag flyttade hemifrån och träffade min man så blev det katt istället för hund. Vi arbetade heltid båda och hund var inte att tänka på. Det slutade med uppfödning som varade i 13 år.

 Vi flyttade så småningom till en gård på landet och då äntligen blev drömmen verklighet. Först en Tervueren eftersom jag inte hittade en Collie med tillräckligt bra temperament. Vi fick tyvärr skiljas alltför tidigt på grund av hans dåliga rygg.

 När vi flyttade kom också den ljuvliga lilla Phalénen in i vårt liv, av en händelse, och eftersom jag har svårt att bara ha hund blev det givetvis en utmaning att föda upp denna lilla underbara ras.

Nästa hund blev en Collie som följdes av  flera.  Födde upp några kullar men det blev så att det så småningom skulle bli en tysk spets som vi föll pladask för.Denna lilla underbara hund som är med på allt. Vi har aldrig ångrat att vi  skaffade vår första lilla spets  Ziglines Mums Mums (Melissa som blev grunden till vår uppfödning. 

Hon blev vår utan att vi hade tänkt det, men det var ett lyckokast som för alltid kommer att  att förbli vår stora kärlek . Spetsen har kommit för att stanna ho oss.

Titta gärna runt på våra hundar och fråga gärna om ni vill veta nåt -  vi svarar gärna på era frågor.

Vill DU ha mera information, kontakta oss gärna via mail, telefon eller skicka ett brev.

tassar

   

genomford-uppfodarutb-h-400px

 

Diplom Ewa  Diplom LOS

 

 

 

Väljs språk/choose language